jaggerdigmittliv

Om sexuella övergrepp, Självskadebeteende och Ångest

Tidningsurklipp

Kategori: Min historia

Har hittat lite tidningsurklipp som jag tydligen klippt ur från våran lokala tidning. (2003)

Minerårig sexuellt utnyttjag

En 33-årig man anhölls i sin frånvaro på måndagen och greps senare samma dag. Han är misstänkt för grovt sexuellt utnyttjande av underågig i *** under åren 2001-2002.

Rättegång väntar våldtäcktsmisstänkt

I nästa vecka inleds rättegången mot den **** som bland annat åtalats för våldtäckt och grovt sexuellt utnyttjande av underårig. Fem förhanlingsdagar har satts ut för vittnesmål och annan beskrivning. (...)

Brotten skall ha ägt rum under 2001-2002. När rättegången inleds på torsdag nästa vecka kommer åklagaren spela upp ett långt videoförhör där den målsägande berättar om de sexuella övergrepp som hon utsatts för. Eftersom videoförhören är cirka sju timmar långa kommer videoförhöret fortsätta vid den andra förhandlingsdagen. Under rättegången kommer även flera vittnen höras om vad flickan berättat för dem. Dessutom finns dagboksanteckningar med i åklagarens material


Flera års fängelse för sexövergrepp
En *bo har dömts till fängelse i tre år och sex månader för sexuellt ofredande och grovt sexuellt utnyttjande av underårig. Mannen skall även betala 250 000 kronor i skadestånd till sitt offer.
När domen föll på onsdagsförmiddagen hade det gått över två månader sedan den sekretessbelagda rättegången inleddes. När mannen greps och häktades i september förra året var han misstänkt för att udner två års tid ha förgripit sig på en minderårig flicka i bekantskapskretsen.
Efter att ha erkänt sexuellt umgänge i polisförhör åtalades mannen i höstas för grovt sexuellt utnyttjande av underårig, alternativt grovt sexuellt utnyttjande av underårig och våldtäckt. När tingsrättens beslut offentliggjordes hade domstolen lagt stor vikt vid trovärdigheten i flickans berättelse, samt den åtalades erkännande. Man hade också vägt in bedömningen att flickan tidigare känt sig illa behandlad av den åtalade.
Domstolen finner dock inga skäl att betvivla att flickan utsatts för sexuella övergrepp men dömer **** till grovt sexuellt utnyttjande av underårig och sexuellt ofredande. Åklagaren har inte under rättegången kunnat styrka åtalspunkten våldtäckt och därför skall denne ogillas. För **** väntar nu ett fängelsestraff på 3 år och sex månader.

 

Apropå rättegången. Jag är så otroligt tacksam att jag slapp vara med på den. Min advokat var en stjärna. Jag mådde så pass dåligt så jag skulle aldrig ha orkat med. Tycker synd om mamma som fick lida och sitta och lyssna på allt som sas. Ibland kan jag undra vad som hände, vad som sas, om jag blev ifrågasatt? Vad försvarsadvokaten sa? osv. Men det kanske är lika bra att jag inte vet. Man vet ju hur hårda försvarare kan vara. Dom här 7 timmars videoförhören som nämns minns jag inte mycket alls av. Det enda jag minns är att det var fruktansvärt jobbigt och att jag hade svårt med ordval och jättesvårt att beskriva händelser och att jag kände mig pressad.

Och apropå dom där 3,5 års fängelse så kan jag berätta att han kom ut efter ca 1 år för gott uppförande, han fick dock bära fotboja (elektronisk bevakning) i ca 6 månader efter frisläppandet.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: