jaggerdigmittliv

Om sexuella övergrepp, Självskadebeteende och Ångest

Vet inte vad jag ska känna?

Kategori: Allmänt

"Du som varit utsatt för sexuella övergrepp konfronteras med ett spektrum av sexuella svårigheter alla lika naturliga och logiska resultat av övergrepp.  För vissa hänger dessa problem direkt ihop med övergreppen. Du känner rädsla så fort du befinner dig en sexuell situation. Du försöker tillfredsställa alla dina behov med hjälp av sex och sexmissbruk, eller du har inte sex. Du är till lags, ställer alltid upp på sex, har svårt att sätta gränser i sexuella relationer. Att återvinna sin egen sexualitet är ett mödosamt arbete. När man tillåter sig att minnas och släppa fram förträngda känslor händer det att man märker att det blir ännu svårare med sexualiteten. Du kände smärta och avstängdhet när du utsattes för sexuella övergrepp eller du upplevde egna sexuella känslor. Denna sammanblandning av mellan bra och dåliga känslor skapar rädsla, förvirring, skam, skuld och svek. 
Om du känner rädsla, avsky eller bristande intresse för sex, eller om du inte kan säga nej till sex. Det är viktigt att fundera över hur du kan sätta gränser och lära känna din kropp utan sexuella krav. För att bearbeta sexualiteten behöver du lära dig att säga nej till oönskat sex. Det är viktigt att du beslutar dig för att aldrig mer bita ihop och uthärda sex när du inte vill. Varje gång du ställer upp på sex du egentligen inte vill ha, kan det vara att du återigen utsätter dig för övergrepp.  När du som barn/tonåring utsatts för övergrepp kopplades dina sexuella känslor samman med rädsla, äckel, smärta, förvirring."

Börjar förstå en del saker...

Kategori: Allmänt

"En viktig del i bearbetningen är att sätta gränser för sig själv och att sätta tydliga gränser för andra. Att säga nej kan kännas både skrämmande och främmande. När du försöker att sätta gränser kan du få en känsla av att världen kommer att rasa samman och du får katastroftankar. Du är övertygad om att ingen kommer att tycka om dig om du säger nej. När man säger nej måste man kommentera och förklara sitt beslut. Du ställs inför krav, att du ska ställa upp på allt som andra vill och vara till lags och finnas till för alla. När du börjar säga nej måste du kunna tackla människors reaktioner, du kan räkna med att få en del negativa bemötanden när du börjar sätta gränser."

Varför kan jag inte lära mig att säga nej? Igår hade jag sex igen med en kille efter krogen, utan att kunna säga nej fast jag innerst inne ville säga det. Trodde att han var i 28-29 års åldern. Det kändes väldigt gammalt men endå okej. Fick veta efteråt att han var 34. 34 år!! Känns helt sjukt, helt fel. Han betedde sig itne som 34 men det känns inte bra det här alltså, fick en smärre chock när han berättade det. När jag blev utsatt för övergreppen var han 33-35 år. Den åldern ger mig rysningar. Och nu har jag haft sex med en som är 34- FYFAN

Vestibulit, ond cirkel sex & att säga nej

Kategori: Allmänt

Ett gammalt ex..

När jag var kring 16 blev jag tillsammans med en kille som var betydligt äldre än mig. Jag 89a. Han 82a. Han var inte vacker någonstans och jag var inte kär i honom vad jag kan minnas. Varför var jag då tillsammans med honom? Bra fråga. Jag kan inte förstå det heller, mina vänner kan inte förstå det, min mamma kan inte förstå det. Ingen kan förstå det. När någon nämner honom säger jag bara. prata inte om honom, påminn mig inte om honom. Han var stor, tjock, hårig, luktade alltid svett, gula tänder efter snuset, söp sig alltid aspackad på helgerna, hans hem var ett skämt som nåt hem från tv-programmet "Rent hus", jag fick inte prata med killar för honom då blev han förbannad, för ca 1 år sedan fick jag ett samtal från polisen som frågade ut mig om vårat sexliv. Han hade tydligen haft sex med en tjej som sov på fyllan och det äcklar mig så otroligt mycket att jag varit med den här killen. Har inte hört mer om den händelsen och vill inte veta heller. Den där tjejen är heller inte guds bästa barn och hon var även hans bästa tjejkompis och hon hade snott pengar av honom tidigare. Men nog om det. Nu har ni iallafall fått en bild av honom. Hur kom det sig att jag valde att vara med den här killen. Minns inte så mycket av att vi hade bra sex i början men antagligen hade vi det. Efter nån månad iaf började jag få ont när vi hade sex och det blev bara värre och värre. Snustorr som jag var hade vi sex endå fast jag itne ville och det ledde självklart till att mitt tillstånd förvärrades. det gjorde så fruktansvärt ont men nu när jag tänker på det tror jag att jag hamnade i den där onda cirkeln igen. Jag lät honom ha sex med mig och var med på det för att få det överstökat så fort som möjligt. Jag fick senare diagnosen vestibulit av en doktor. Jag kunde vakna av att han tog på mig och det är inte heller helt omöjligt av att jag vaknade av att han hade sex med mig och jag låg bara och tog emot. Jag har aldrig förr satt ord på det här för jag har inte förstått, inte för att jag förstår så mycket mer nu men jag ser ju samma mönster iaf. Det är främst det att säga nej. JAG KAN INTE SÄGA NEJ!. Det lärde jag mig under öveergreppen. jag sa aldrig nej. Efter 2 år med honom så tog jag mitt förnuft till fånga och gjorde slut. Det är det bästa jag någonsin gjort. Träffade en ny kille efter några månader och det var då min läkeprocess kunde börja på riktigt. Honom var jag verkligen kär i och han behandlade mig med respekt. Vårat sexliv var underbart från början till slut. Vad hände liksom?
ATT SÄGA  NEJ!!
Men det är det här med att säga nej jag har så otroligt svårt för. Sen det tog slut mellan mig och mitt X för nästan precis ett år sedan har jag haft sex med 13 stycken. Iallafall 6-7 stycken av dom har jag inte velat haft sex med men inte kunnat säga nej och haft det endå. Men jag har mig själv att skylla för att jag satt mig i såna situationer.
Den ena gick jag med hem efter krogen för att han inte ville att jag skulle gå hem själv. Hade inte en tanke på att ha sex med honom. Jag sa det till och med när vi la oss i hans dubbelsäng att jag inte ville ha sex med honom. När jag håller på att somna känner jag hur han börjar ta på mig. Jag vågar inte säga nej och det slutar med att han har sex med mig när jag låtsas sova. Jag vet inte om han visste att jag sov eller om han trodde att jag var vaken. Har aldrig berättat om den händelsen för någon. Kände mig så otroligt äcklig och smutsig efteråt och gör det fortfarande när jag tänker på det. Minns att det gjorde lite ont men ingenting mer. Tror jag kopplade bort mig själv lite där.
En annan gång var när jag och min kompis var utomlands. Vi följde med två engelska killar hem på efterfest. jag och min kompis går in på toan och snackar och hon berättar att hon vill ha sex med den ena killen som ser rätt bra ut, den andra killen ser enbart äcklig och gammal ut tycker jag (han var 29 men såg ut som 35) Känner att jag börjar få lite panik. "men då måste ju jag ha sex med han" säger jag. Nej det behöver du ju inte säger min kompis, det är bara att säga att du inte vill. Sen kom vi fram till att jag skulle ha sex med honom endå, det är ju bara sex liksom tänker man där i fyllan. Jag låter han ta på mig och tränga in i mig och efteråt känner jag mig äcklig och smutsig igen.
En annan gång tjatade en kille till sig sex på en efterfest. Ville absolut inte ha sex med honom men till slut gav jag med mig för att få det överstökat bara.
Varför gör jag såhär? Jag skäms över att jag har haft sex med så här många. Varför gör jag det? Handlar det om bekräftelse eller något helt annat? jag vet inte. Eller vill jag bara ha sex? För majorieten av dom jag har legat med har jag faktiskt velat. Vill hitta en kille som jag kan dela min vardag med men varför måste jag ha sex med dom första gången jag träffar nån.
FAKTA OM VESTIBULIT
När en kvinna får vestibulit kan smärttillståndet sägas bero på att slemhinnan i slidöppningen är utsliten, vilket leder till att nerver växer ut och kvinnan blir extra smärtkänslig. Då sår eller liknande förslitningsskador läkt försvinner normalt nervöverkänsligheten, men hos kvinnor med vestibulit gör den inte det.

Det finns inga tydliga orsaker till varför vissa kvinnor får vestibulit. Flera olika förklaringar diskuteras, och vestibulit anses kunna ha flera olika orsaker samtidigt som det hos olika patienter kan vara helt olika orsaker. Hos vissa patienter anses det finnas en psykisk koppling till problemen, medan det hos andra är den fysiska aspekten som kan anses överväga. Ofta anses också de psykologiska aspekterna kring vestibulit snarare vara en följd av sjukdomen än en orsak till den.

Vanligt då det gäller vestibulitdrabbade kvinnor är att det tidigare förekommit ett flertal antibiotikabehandlingar. Detta kan medföra att den normala skyddande bakteriefloran skadas, och svampinfektioner uppkommer.

När en kvinna får vestibulit kan smärttillståndet sägas bero på att slemhinnan i slidöppningen är utsliten, vilket leder till att nerver växer ut och kvinnan blir extra smärtkänslig. Då sår eller liknande förslitningsskador läkt försvinner normalt nervöverkänsligheten, men hos kvinnor med vestibulit gör den inte det.

Vestibulit är dock ett fenomen som förbryllar forskare genom att ofta inte ha någon logisk förklaring överhuvudtaget. Inga kopplingar kan göras till sexuella övergrepp eller andra sexuella erfarenheter och/eller sexvanor.
Då det gäller p-piller är det enda tydliga sambandet mellan dessa och vestibulit att kvinnor som börjar med p-piller i sina tidigaste tonår (tretton - fjorton år) och har ätit dem i mer än två år, har en tendens att oftare drabbas av vestibulit än andra. Inga skillnader kan heller påvisas då det gäller ålder för sexuell debut, antal graviditeter eller antal sexpartners.

Vissa forskare menar att det finns ett samband mellan kvinnor vars livsstil präglas av höga krav och ambition och vestibulit. Att leva under höga krav och stress sägs vara orsak till en rad andra sjukdomar, exempelvis magsår, och på samma sätt anses stressen i livsstilen påverka slemhinnorna i underlivet. Detta kan leda till sköra slemhinnor, men även till att kvinnan känner sig spänd även vid samlag, vilket leder till friktion som är påfrestande för slemhinnorna.
Forskare som anser att vestibulit är en livsstilssjukdom tror inte heller att vestibulit är en sjukdom som funnits oupptäckt länge, utan att det är en sjukdom som uppstått under senare år.

minnet sviker?

Kategori: Minnen

Ibland stör jag mig på att jag inte minns så mycket. Finns minnena kvar nånstans eller är dom helt borta? Är det bäst att leva i ovisshet än att minnas saker man kanske inte vill minnas. Jag är iallafall ganska säker på att han aldrig stoppade in den i mig. Men är inte 100. Han visste väl att jag var oskuld men han gned den ofta mot mitt kön. Jag minns inte heller om han stoppade in sina fingrar i mig eller inte, men jag minns att han gnuggade på den. Jag minns att han styrde min hand upp och ner för att få mig att runka av honom. Jag minns det att min hand var stilla och han drog den upp och ner. Men var det bara i början när han "lärde mig" eller gjorde jag det själv sen. Jag vet inte.jag minns inte. Jag minns hur det kändes att få hans sperma över min hand. Fick jag hans sperma någon annanstans. Jag minns inte. Vad gjorde jag efteråt, gick jag och tvätta av mig. duschade jag? gick jag och la mig och sov? satt jag mig vid datorn? det minns jag inte heller.
känner att det här kommer bli en sömnlös natt. Jag mår illa!

mamma

Kategori: Tankar

Ångesten kryper i mig. Har svårt att somna så jag tänkte att jag ska tillåta mig själv att tänka på det som varit. Tänkte att det kunde vara en bra ide innan i morgon. Jag har inte tillåtit mig själv att tänka så mycket på övergreppen över huvud taget. Jag kan tänka på och prata om åren efter när jag mådde skit osv men själva övergreppen har jag svårt att fokusera på. Främst för att det är så pass lite jag minns.
Började tänka på mamma, jag har aldrig klandrat henne och jag har alltid tänkt att det var en omöjlighet att hon märkt någonting men jag undrar verkligen om hon aldrig misstänkte någonting. Jag kan nästan tänka att hon inte förstod eller ville se vad som egentligen hände. Vad vet jag. Jag minns en grej som har blivit berättat för mig eller om jag har läst det i något förundersökningsmaterial och det är att mamma hade uppgett i förhör att dom inte hade haft något sexliv det senaste året eller att det i allafall hade varit väldigt dåligt.
mamma
Märktes det inte på mig vad som hände?
Förändrades inte min personlighet?
Blev jag inte mer inbunden i mig själv?
Tyckte du inte att det var konstigt att han alltid låg i mitten när jag låg i eran säng?
(ja, jag minns att han tog på mig många gånger när du låg bredvid och sov)
Var det inte konstigt att det alltid skulle vilas mitt på dagen?
Vart var du när vi "vilade" i husvagnen på semestern?
Vart var du när vi var inne på hotellrummet i Bulgarien?
Märkte du inte vilken kontroll han hade över mig?
Borde det inte ha varit sperma på mina kläder. I såfall såg du inte det när du tvättade?
Såg du inte att han gick in till mig i duschen på semestern?
Märktes det ingenting på honom? Inga personlighetsförändringar?
Kan det ha varit så att du misstänkte något men valde att blunda?
Det vill jag inte tro och tror inte heller.

telefonsamtal

Kategori: Tankar

Igår kväll så kollade jag upp hans nummer och ringde. Under hela tiden signalerna gick fram snurra en mening i mitt huvud "vad håller jag på med, tänk om han svarar" Om han hade svarat hade jag planerat att bara lyssna på hans svar och sedan lagt på. Det gick fram signaler och jag kände för varje signal, snälla hoppas han inte svarar men jag fortsatte endå vänta på att han skulle svara. Ingen svarade men det kändes så otroligt konstigt att signalerna som hördes i mitt öra gick till honom och någonstans ringde hans telefon ifrån min telefon. Jag ringde självklart skyddat. Jag undrar om han förstod att det var jag. det gjorde han säkert inte men man undrar ju.

grupp?

Kategori: Allmänt

På tisdag ska jag prova att gå i en grupp med 2 tjejer som också blivit utsatta för sexuella övergrepp. Jag vet inte hur jag känner inför det, kluven. Har gått i terapi men aldrig i en grupp. Med andra människor som ska lyssna på mig och mina problem. Ska jag riva upp gamla sår? Ska jag börja rota i min ryggsäck igen. Det finns nog väldigt mycket där som jag inte minns som jag kanske kommer att minnas igen. Jag vet att jag har kommit ganska långt i min "läkeprocess" men är långt ifrån "läkt". Jag vet ju att det krävs fruktansvärt mycket arbete för att jag ska kunna bli den starka personen jag vill vara. Jag är stark men inte tillräckligt. Men jag vet också hur lätt det är att falla tillbaka och vilja skada mig själv igen. En vecka före min 18 års dag fick jag ett återfall och skar mig i armarna. För ungefär 1 år sedan fick jag ett återfall och skar mig i benet, båda dom gångerna har jag haft alkohol i kroppen. Men jag ska gå dit på tisdag och känna efter hur det känns. Om jag klarar av att bearbeta det som hänt mig ännu mera samtidigt som jag ska klara av mina studier. Kommer jag orka? time will tell.

Snälla pappa nej

Kategori: Boktips

Håller på och läser den här boken just nu. Blir så arg när jag läser sånt här. En hel familj blir misshandlad av sin far/man. Stuart har två systrar som pappan förgriper sig på. Men han förgriper sig också på Stuart. När det kommer fram att flickorna blivit utsatta hamnar Stuart i skymundan och ingen frågar om han varit med om samma sak. Han tror att han varit stygg och att han får skylla sig själv. När stuart är 32 år dödar han sin styvfar.
10 % av alla sexuella övergrepp inom familjen är mot pojkar. Detta tystas ner av någon anledning. Vad händer med dom här pojkarna? Har läst otaliga gånger om flickor som blivit utsatta i tidningar och bloggar och hit och dit men ingen nämner dom här stackars pojkarna. Det är vanligare än man tror att pojkar blir utsatta. Detta måste synliggöras...

Snälla pappa nej

Kategori: Boktips

Håller på och läser den här boken just nu. Blir så arg när jag läser sånt här. En hel familj blir misshandlad av sin far/man. Stuart har två systrar som pappan förgriper sig på. Men han förgriper sig också på Stuart. När det kommer fram att flickorna blivit utsatta hamnar Stuart i skymundan och ingen frågar om han varit med om samma sak. Han tror att han varit stygg och att han får skylla sig själv. När stuart är 32 år dödar han sin styvfar.
10 % av alla sexuella övergrepp inom familjen är mot pojkar. Detta tystas ner av någon anledning. Vad händer med dom här pojkarna? Har läst otaliga gånger om flickor som blivit utsatta i tidningar och bloggar och hit och dit men ingen nämner dom här stackars pojkarna. Det är vanligare än man tror att pojkar blir utsatta. Detta måste synliggöras...

föreläsning

Kategori: Allmänt

Var som sagt på föreläsning i morse. Väldigt intressant men också jobbigt att höra hennes historia, men såna här saker är viktiga att höra för att folk ska få upp ögonen. Beundrar verkligen den här 67 år gamla kvinna och hennes livsglädje.  Någonting hon sa har verkligen etsat sig fast hos mig "om jag genom att berätta min historia och bara kan hjälpa en enda liten unge – så har det svåra som jag upplevt inte varit förgäves" Så tänker jag också om mitt skrivande. Om det finns någon där ute som på något sett känner att mitt skrivande hjälper denne på nåt sätt så kommer jag fortsätta. Jag kommer fortsätta att skriva om mina upplevelser. Vet inte hur ofta. En dag kanske jag också har skrivit en bok och står och föreläser för människor runt om i Sverige.
I morgon ska jag möta en person på den här organisationen. Vet inte hur jag känner inför det, har inte reflekterat över det. Ska jag verkligen riva upp gamla sår, är det värt det för att hjälpa andra. Den här gången när jag skrivit om mina upplevelser har jag ju klarat mig. Vi får se efter morgondagen vad som väntar...
Som nyfödd är hon nära att bli lämnad i en snödriva.
Som sjuåring blir hon våldtagen av en alkoholist i en trappuppgång.
Som nioåring rymmer hon hemifrån och blir än en gång våldtagen av en långtradarchaufför som gett henne lift.
Som tolvåring börjar hon sälja sin kropp till fyllgubbarna i Björns trädgård på Söder i Stockholm.
Som trettonåring är hon fullfjädrad prostituerad i City och har en hallick som tar ifrån henne merparten av de pengar hon tjänar.
Som tonåring blir hon snart grovt kriminell och utnämns av pressen till Sveriges gangsterdrottning.
Hon kommer att tillbringa sexton år av sitt liv på olika institutioner, alltifrån flickhem, ungdomsvårdsskolor och psykiatriska kliniker till slutna avdelningar på såväl mentalsjukhus som kvinnofängelset Hinseberg.
Hon heter Birgitta Blondie Andersson och har levt ett liv som de flesta människor inte kan föreställa sig ens i sin vildaste och mörkaste fantasi.
Om detta liv i fattigdom, förnedring och fullständig utsatthet berättar hon osentimentalt och med kärv humor i
Blondie.
Det här är på samma gång ett skakande tidsdokument, ett gripande kvinnoöde och en paradoxalt upplyftande skildring av närmast ofattbar mänsklig styrka.
Från Adlibris

Mycket just nu

Kategori: Allmänt

Förlåt för dålig uppdatering. Är väldigt mycket nu. Hade verkligen motivation att skriva i sommar när jag hade mycket tid över. Nu har skolan dragit igång och det är fullt upp. I morgon ska jag iaf träffa folk i en organisation mot sexuella övergrepp i Uppsala. Har tankar om att börja volontärarbeta med dom. Får se hur det känns i morgon.

Vi gillar olika

Kategori: Allmänt

<center>
<a href="http://www.aftonbladet.se/vigillarolika/">
<img src="http://ss11i01.stream.ip-only.net/images/misc/fb/vgo_hand.png " border="0">
<br>
Vi gillar olika!
</a>
</center>

Vi gillar olika!