jaggerdigmittliv

Om sexuella övergrepp, Självskadebeteende och Ångest

helgen

Kategori: Allmänt

Efter helgen så mår jag mycket bättre och är glad att jag verkligen kunde prata med min vän. Har umgåtts med folk jag tycker om i helgen och det har hjälpt mig en hel del tror jag. Har fortfande bröstsmärtor men känns som att det är på rätt väg igen. förhoppningsvis blir det bara bättre nu. Varit i skolan idag också för första gången på två veckor. Känns ontroligt skönt. Nystart denna vecka! Imorgon ska jag träffa gruppen. blir skönt att få prata ut lite.

Fokusera på nuet

Kategori: Allmänt

Då är då
Nu är nu
Var är jag?
Vem är jag?
En vuxen människa
Inte ett barn
Vill vara ett barn
För en liten stund
Slippa tänka
Vara lycklig
Alltid.

I hurt myself today to see if I still feel

Kategori: Allmänt


Bröstet drar ihop sig, det sticker och det spänner. av och till, till och från - hela dagen.
Jag har försökt få det att vända idag, för jag vet att det blir bättre, det blir det alltid.
Jag har sagt till mig själv att skärpa mig, jag har lyssnat på pepp/måbra musik.
Ingenting fungerar!? Vad mer kan man göra?
Denna svacka jag har just nu är inte att leka med.
Tankarna snurrar i huvudet.
Som jag sa till min vän här om dagen, så länge jag gör någonting och inte tänker så går det bra men när jag känner mig såhär är det svårt att förmå sig att göra någonting...alls....överhuvudtaget....
Den känslan jag inte känner igen nu är att jag inte ens vill kliva upp ur sängen på morgonen. så har det aldrig varit förut. Vaknade vid 10 i morse och gick inte upp förrän 14. allt känns bara meningslöst.
Jävla skit!!!!!!! När ska det vända?????

vargen ylar i nattens skog

Kategori: Allmänt

Jag gråter, jag ligger i min säng och gråter!!!!!!
Allt är så jävla jobbigt just nu och jag erkänner det.
Jag erkänner det för mig själv och jag har erkännt det för min vän.
just nu skulle jag vilja ligga i mammas famn och få tröst (men just nu skulle jag aldrig erkänna för min familj att jag mår dåligt) det har hänt en ganska jobbig grej i min familj just nu och jag vill inte göra det värre.
de senaste dagarna har det varit så jävla pissigt.
i morse tog jag ett ryck, gick upp, pluggade som attan, gick till skolan, pluggade ännu mer. gick till den lokala pubben (som vi brukar). Vi åt, jag drack cola till maten, kände att om jag dricker alkohol så kommer det inte sluta så bra. fick en öl efter maten , denna öl ledde till mer öl såklart. 5 öl och 1 cider senare ligger jag här. har varit ute och dansat och haft askul men hade hela tiden i huvet att när jag kommer hem kommer jag inte må bra.
Ligger i sängen, har papper och rakhyveln bredvid mig. det är en trygghet, men jag skär mig inte. det för jag inte, fast jag hade rakhyveln mot benet nyss. jag gråter, jag gråter. jag lyssnar på vargsången och gråter...
jag önskar just nu att min mamma var här och smekte mig på huvudet och sa att allt kommer bli bra. jag önskar att mamma var friskt, att mamma kunde ta hand om mig just nu .. för just nu känns det som att jag inte har någon än mig själv...

Vargen ylar i nattens skog,
han vill men kan inte sova...
Hungern river hans vargabuk,
o det är kallt i hans stova...

Du varg. Du varg, kom inte hit, ungen min får du aldrig...

Vargen ylar i nattens skog,
ylar av hunger och klagan...
Men jag ska ge'n en grisasvans...
sånt passar i vargamagar

Du varg. Du varg, kom inte hit, ungen min får du aldrig...

Sov mitt barn i bädden hos mor,
låt vargen yla i natten...
Men jag ska ge'n en hönsaskank,
om ingen annan har tatt 'en...

du varg, du varg kom inte hit, ungen min får du aldrig.
ungen min får du aldrig....

ännu en tung dag idag

Kategori: Allmänt

haft ännu en tung dag. har inte pluggat ett dugg till tentan som är på torsdag och detta ger mig ju ännu mera ångest. ska försöka ta nya tag i morgon om det går.
har ont i bröstet.
jag vet ju vad denna svacka beror på.. skulle aldrig ha läst det där stora dokumentet med domstolshandlingarna.
Hade iaf en väldigt god vän på besök ikväll. Jag berättade för honom att jag mår dåligt för tillfället så det känns iaf lite lättare nu när jag vet att ja inte är ensam. Han sa en del kloka ord också <3
Ibland önskar jag  bara att jag kunde gråta sen känns det bättre, men jag kan ju inte gråta över mig själv. Såg istället filmen Hachico ikväll och grät. den är så otroligt sorglig och det var väldigt skönt att få gråta

ajaj

Kategori: Allmänt

Nu för tiden när jag mår dåligt brukar sömn hjälpa vädigt bra, jag vaknar på morgonen och den mesta ångesten är borta. Nu var det väldigt längesen jag mådde så här pass dåligt. Tankarna i natt var inte att leka med. Somnade jättesent, vaknade tidigt , skulle gått till skolan men jag känner att det går inte bara. jag får ta nya tag nästa vecka.
Jag kan säga att jag var väldigt nära på ett återfall i att skada mig själv i natt. Det hjälpte lite att titta på bilder på sönderskurna armar. (jag förstår att det här måste låta helt jävla sjukt) samt att jag loggade in på en chatt där män fick förnedra mig genom att kalla mig olika saker. På något sätt dämpar det ångesten lite.
Vad är det för fel på mig? detta är inte jag?   Eller?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kategori: Allmänt

önskar att jag hade haft någon att prata med idag...
har läst lite i domstolshandlingarna. ont i bröstet.
ångest...
vad är verklighet? vad är fiktion?
Vad är mina minnen?
Vad hände med dig? Är det pga det här som du har mått så dåligt?
Vågar jag fråga?
kommer inte kunna sova inatt...
vill gråta..

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kategori: Allmänt

önskar att jag hade haft någon att prata med idag...
har läst lite i domstolshandlingarna. ont i bröstet.
ångest...
vad är verklighet? vad är fiktion?
Vad är mina minnen?
Vad hände med dig? Är det pga det här som du har mått så dåligt?
Vågar jag fråga?
kommer inte kunna sova inatt...
vill gråta..

Bad day

Kategori: Allmänt

Usch, idag är ingen bra dag. Sovit alldeles för länge så att jag missade ett obligatoriskt seminarie. Dessutom har jag drömt massa konstiga marddrömmar. Den här terminen har jag inte alls varit mycket i skolan, sovit alldeles för länge på dagarna, festat alldeles för mycket. Iofs så är ju de flesta seminarierna inte obligatoriska så då blir det såhär. Om 2 veckor börjar praktikperiod på 5 veckor. Då blir det seriöst igen med långa dagar och mycket att plugga, men det blir bra, det blir bra..

Idioter det finns

Kategori: Allmänt

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14522025.ab

Barnkonventionen

Kategori: Allmänt


Inflytande

12. Du har rätt att uttrycka dina åsikter i alla frågor som rör dig. Vuxna ska lyssna och ta hänsyn till dina åsikter. När en myndighet eller domstol hanterar eller beslutar i en fråga som rör dig ska du få möjlighet att komma till tals.

13. Du har yttrandefrihet. Det betyder att du har rätt att söka efter, ta emot och sprida information och tankar.

14. Du har rätt att tänka och tycka vad du vill. Du har rätt att följa din övertygelse och att ha vilken religion du vill. Dina föräldrar får vägleda dig, men aldrig bestämma över dina tankar.

15. Du har rätt att vara medlem i föreningar och att välja att gå ur föreningar. Du får också delta i möten så länge de är fredliga.

Identitet
7. Du har rätt att få ett namn och att vara medborgare i ett land. Du har också rätt att så långt det är möjligt få veta vilka dina föräldrar är och att bli väl omhändertagen av dem.

8. Du har rätt till din identitet. I identiteten ingår ditt medborgarskap i ditt land, ditt namn och dina släktförhållanden. Om du har berövats din identitet, ska du få hjälp att ta reda på den.

Lika värde
2. Barnkonventionen ger dig och alla andra barn samma rättigheter och lika värde. Ingen får diskriminera dig. Det betyder att ingen får behandla dig sämre än någon annan. Du får inte heller diskrimineras eller bestraffas för något som dina föräldrar är eller gör.

23. Du som har ett fysiskt eller psykiskt handikapp, har rätt till ett bra liv. Precis som alla andra ska du kunna känna stolthet och självförtroende. Du ska kunna delta aktivt i samhället. Du har rätt till särskild omvårdnad och till extra stöd.

30. Du som tillhör en minoritetsgrupp eller urbefolkning har rätt till det språk, den kultur och den religion som du delar och utövar tillsammans med de andra i din grupp.

Må bra
3. När vuxna fattar beslut som rör barn ska de se till ”barnets bästa”. Det betyder att de vuxna alltid ska tänka på vad som är bra för dig och hur beslutet kommer att påverka dig. Du ska få det skydd och den omvårdnad du behöver. Det är lika viktigt att vuxna tänker på ”barnets bästa” när beslutet rör många barn.

6. Du har rätt att leva och utvecklas. Ditt land ska göra allt det kan för att du ska kunna göra det.

22. Du som kommer som flykting, ensam eller tillsammans med någon annan, har rätt att få skydd och hjälp. Du ska också få hjälp att återförenas med din familj.

24. Du har rätt att vara så frisk som möjligt. Om du blir sjuk har du rätt till sjukvård och träning så att du blir frisk. Du har också rätt att skyddas mot traditionella sedvänjor som kan vara skadliga.

25. Om du har tagits om hand för att skyddas eller vårdas har du rätt att få behandlingen kontrollerad så att allt som gäller dig går rätt till.

26. Du har rätt till social trygghet. Om det behövs ska samhället hjälpa till så att du får bostad, mat och kläder.

27. Du har rätt att leva på ett sätt som ger dig möjlighet att utvecklas fysiskt, psykiskt, andligt, moraliskt och socialt. Dina föräldrar har huvudansvaret för detta, men om de behöver stöd ska de få det.

39. Om du har utsatts för någon form av vanvård, utnyttjande eller övergrepp har du rätt att få hjälp att må bra igen. Det gäller även om du har utsatts för tortyr eller någon annan form av grym, omänsklig eller förnedrande behandling eller bestraffning, eller om du har varit med i krig.

Skydd
11. Du får inte föras till ett annat land utan båda dina föräldrars tillstånd.

16. Du har rätt att skyddas från olagliga intrång i ditt privatliv. Det gäller i hemmet eller där du bor och vistas. Ingen får till exempel läsa dina brev eller dagböcker utan lov. Det gäller också i alla andra situationer då information om dig hanteras. Ingen får heller skada din heder eller ditt rykte. Lagen ska ge dig starkt skydd mot alla sådana intrång.

19. Du har rätt till skydd mot alla former av fysiskt eller psykiskt våld, vanvård, misshandel, övergrepp eller annat utnyttjande.

32. Du ska skyddas från att utföra arbete som kan vara skadligt för dig, som hindrar dig från att gå i skolan eller från att utvecklas på annat sätt. Du får inte heller utnyttjas ekonomiskt, till exempel att någon annan tjänar pengar på ditt arbete utan att du själv får betalt.

33. Det är ländernas ansvar att skydda dig mot narkotika och andra droger. Länderna ska se till att du inte utnyttjas vid tillverkning eller försäljning av droger.

34. Du har rätt till skydd mot alla former av sexuellt utnyttjande och sexuella övergrepp. Du ska till exempel skyddas mot att utnyttjas i prostitution och pornografi.

35. Du får inte föras bort eller säljas. Ditt land ska se till att det inte sker.

36. Du har rätt till skydd mot alla former av utnyttjande som kan skada dig.

37. Du får inte utsättas för tortyr eller annan grym behandling. Du får inte heller dömas till dödsstraff eller livstids fängelse. Om du grips, fängslas eller blir instängd mot din vilja måste det vara en sista utväg och för en så kort tid som möjligt.

Du ska hela tiden behandlas med respekt och du har rätt att inte bli placerad bland vuxna. Du har rätt till kontakt med din familj under tiden som du är fängslad och ditt fall ska behandlas snabbt. Dina rättigheter i barnkonventionen gäller även om du är instängd mot din vilja.

38. Om du är under 15 år ska du skyddas från att delta i krig. Om du har drabbats av ett krig ska du få det skydd och den vård du behöver.

40. Om du misstänks för ett brott, eller om det visar sig att du är skyldig till ett brott, ska du behandlas med respekt och värdighet. Myndigheter och institutioner som du kommer i kontakt med under rättsprocessen ska vara anpassade för dig.

Du har rätt att få hjälp av en person som kan juridik. Ditt ärende ska behandlas så snabbt det går. Ingen får tvinga dig att berätta vad du vet eller att erkänna något du inte har gjort.

Familj
5. Dina föräldrar har ansvar för dig. De ska ge dig råd och vägleda dig när du gör sådant som barnkonventionen ger dig rätt till.

9. Ingen får skilja dig från dina föräldrar, utom när det är nödvändigt för ditt eget bästa. Det kan till exempel vara nödvändigt om dina föräldrar inte tar hand om dig på ett bra sätt. Du har rätt att få träffa båda dina föräldrar, om det inte är dåligt för dig.

10. Om du och dina föräldrar vill återförenas, efter att ha varit skilda åt, ska ni kunna söka hjälp och så långt det är möjligt få hjälp i landet där du bor. Om dina föräldrar bor i olika länder och ni vill träffas ska ni få hjälp med det av landet där du bor.

18. Dina föräldrar har gemensamt ansvar för din uppfostran och utveckling. De ska tänka på vad som är bäst för dig. Om dina föräldrar behöver stöd ska samhället se till att det finns stöd att få, till exempel vård och dagis.

20. Om du inte kan vara kvar i din familj har du rätt att få särskild vård och hjälp. Du har rätt att tas om hand på ett sätt som är bra för dig.

21. De länder som tillåter adoption ska se till att adoptionen går rätt till och att du som adopteras får det bra. Länderna ska alltid utgå från vad som är bäst för dig.

Information
17. Du har rätt att få veta vad som händer i ditt land och i världen, på ett sätt som du förstår, till exempel genom tidningar och tv. Den information du får ska hjälpa dig att utvecklas och att leva ett hälsosamt liv.

Utbildning
28. Du har rätt till utbildning. Du ska få gå i grundskolan och den ska vara gratis.

29. I skolan ska du få utvecklas på alla sätt och förberedas för ett ansvarsfullt liv i ett fritt samhälle. Du ska också lära dig att respektera de mänskliga fri- och rättigheterna, dina föräldrar, din egen och andras kultur samt naturen.

Lek, fritid, kultur och vila
31. Du har rätt till fritid, lek och vila. Du har rätt att delta i kulturella och konstnärliga aktiviteter.

Om barnkonventionen
1. Barnkonventionen gäller dig som är under 18 år. I barnkonventionen kallas både barn och ungdomar för ”barn”.

4. Alla länder ska göra allt de kan för att genomföra rättigheterna i barnkonventionen. Det betyder att de alltid ska försöka följa det som står i barnkonventionen.

41. Om lagar och regler i ditt land redan ger dig fler eller bättre rättigheter än de som står här i barnkonventionen, ska landets lagar och regler gälla.

42. Ditt land har ansvar för att se till att både barn och vuxna känner till vad som står i barnkonventionen.

Börja skriva igen

Kategori: Allmänt

Funderar på att börja skriva igen. Är snart ett år sedan jag skrev här. Går som tidigare nämnts i en självhjälpsgrupp. Det fungerar väldigt bra och det är skönt att ha några man verkligen kan prata med. Har fått förfrågan om att medverka med text i en bok som ska handla om bland annat bemötande av sexuella övergrepp. Håller på och läser igenom gamla inlägg i bloggen för att skriva ut lite texter dom kan få läsa. Men det kräver en del tillit, ska jag öppna mig så mycket? det jag har skrivit om är ju väldigt intimt och privat men däremot är det personer som är insatta i ämnet och som jag känner att jag kan lita på.
Har läst några sidor nu och det sjuka är att vissa saker jag har skrivit känns det inte som att det är jag som skrivit. Vissa saker jag läst hade jag helt glömt bort att de ens existerat.
Så? har jag fortfarande några läsare? Vad vill ni att jag skriver om. Öppen för förslag.