jaggerdigmittliv

Om sexuella övergrepp, Självskadebeteende och Ångest

BUP - elefanten

Kategori: BUP

Min kurator hade (2004) varit i Linköping och diskuterat mitt fall på något som heter BUP - elefanten. Han hade fått tips vad dom skulle göra för att hjälpa mig och vilka missar dom gjort..http://www.lio.se/Verksamheter/Narsjukvarden-i-centrala-Ostergotland/BUP-kliniken-i-Linkoping/BUP-Elefanten/

Vi tar emot barn och ungdomar upp till 18 år samt deras föräldrar. Vi erbjuder också hjälp till barn som begått övergrepp på andra barn och deras familjer.

Barn som varit utsatta för övergrepp och/eller fysiskt våld mår dåligt och behöver få prata om det svåra de varit med om. De behöver få berätta om sina upplevelser och känslor.

Sexuella övergrepp är när en vuxen eller ett äldre barn använder ett barn för att tillfredställa sina egna sexuella behov. Det är alltid den vuxnes eller äldres ansvar och aldrig barnets fel.

Du som är ung och har varit utsatt för någon form av övergrepp - prata först och främst med någon vuxen person i Din närhet eller t ex skolsköterska/skolkurator som då kan hjälpa Dig vidare och eventuellt ta kontakt med oss på BUP-Elefanten. Du kan också själv ringa vår mottagning på telefon 010-103 50 40 vardagar mellan kl 8.15 - 16.00.

Om Du behöver prata med någon akut på kvällstid eller på helgen så kan Du ringa Universitetssjukhusets växel tel 010-103 00 00 och begära att få prata med jourläkaren på barnpsykiatriska kliniken.

Kommentarer

  • Kajsa säger:

    Jag tycker att du har en riktigt nice sida! Har du tid så slå även ett öga på min :).

    2011-05-07 | 17:34:43
    Bloggadress: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här: